marți, 1 mai 2012

Tema #4 "Transformarea PET-urilor"

Bun venit pe blogul nostru de pROvocari verzi!
Am ajuns la cea de-a patra tema care este propusa de Ramo. Dupa cum ati putut vedea inca din titlu, tema se refera la un proces de creatie "miraculos" prin care pet-urile se vor transforma in adevarate opere de arta:).
Iata si un colaj cu fotografii pe care Ramo le-a ales pentru voi si noi - ca sursa de inspiratie (credit poze sub colaj).

credit foto 1 si 2 - Mana Bernardes
credit foto 3, 4 si 5 -ryterdesign

"PET. .sau sticla de plastic pe care o cumparam zi de zi cu diverse lichide.. suc, apa plata, minerala.. Aproape orice este imbuteliat in aceste sticle de plastic prelucrat.. 
Deasemenea aceste PET-uri reprezinta una dintre principalele surse de poluare de pe planeta. De ce? PET-urile nu sunt biodegradabile, ele putand sta in natura 350-400 de ani fara a-si schimba compozitia, ceea ce are ca efect cresterea constanta a gropilor de gunoi. O tona de plastic reciclat inseamna economie de 1,8 tone de petrol.
Pentru ca sprijinim tot ce este VERDE, sprijinim reciclarea, m-am gandit ca aceasta tema este mai mult decat potrivita. Stiu ca reticenta este primul lucru care va aparea cand veti citi tema acestei provocari, dar sper ca urmatoarele imagini si surse de inspiratie va vor convinge ca se pot face lucruri incredibile cu aceste banale sticle de plastic, lucruri foarte utile in orice casa si pe langa toate acestea veti avea marea satisfactie ca veti scuti planeta de acesta nociva poluare.
" - Ramo



Inainte de a trece mai departe, am vrea sa va reamintim ca la noi in tara exista centre de colectare a pet-urilor- fie acele containere speciale (deobicei de culoare galbena - dar va puteti uita, ca scrie pe ele), fie la diverse super/hypermarke-uri, fie centre speciale pentru asa ceva. Din astfel de peturi reciclate se obtine materie prima din care ulterior se fabrica diverse produse - de exemplu covoare, sau imbracaminte.. stiati? Anul acesta campania pentru sensibilizarea si responsabilizarea populatiei pe tema reciclarii si a colectarii selective este in toi, asa ca speram ca tot mai multa lume sa inceapa sa colecteze (=arunce gunoiul )selectiv si nu doar de frica unei amenzi - faceti un bine naturii si in acelasi timp va faceti voua un bine!! :)


Premiul pentru castigatorul ales aleator de INLINKZ (lista in care va inscrieti) va fi acordat luna aceasta de Alexandra - FoamBubbles - multumim :)!!  Premiul consta intr-un voucher in valoare de 50 de ron si suntem sigure ca va veti indragosti de minunatiile pe care le veti vedea in magazinul virtual al Alexandrei aici: Magazin virtual FoamBubbles, dar si vizitand blogul:

-click pe banner pentru a vizita blogul Alexandrei-

Premiul pentru castigatorul primului loc in urma votului echipei va fi acordat de Ramo, care v-a provocat luna aceasta si este .... lucrat manual:


-click pentru a vedea poze mare-

Iata ce am creat pornind de la tema propusa! Speram sa va inspire, sau cel putin sa va faceti o idee despre cum pot arata .....
viziteaza blogul Oanei - DulceaMeaCasa-
viziteaza blogul Ramonei - RAMsMADE-

viziteaza blogul lui Rha - Copilarim-
viziteaza blogul lui Rux - Copilarim-


Pe pagina reguli de participare din meniul blogului gasiti regulamentul detaliat - va rugam sa il cititi cu atentie pentru ca mai jos este doar un rezumat:
  • tema #4 va provoaca sa transformati creativ PET-uri
  • pentru a participa realizati un articol in care sa prezentati creatia voastra pe blogul personal, sau trimiteti-ne o fotografie cu creatia daca nu aveti blog si va vom inscrie noi in concurs.
  • va recomandam sa va semnati lucrarile - sa incurajam drepturile de autor!
  • concursul se desfasoara in perioada 1-25 a fiecarei luni. pana la sfarsitul lunii creatiile voastre vor fi admirate in galeria de creatii si vom afla premiantii.
  • pentru orice nelamurire va rugam sa ne scrieti pe mail:  
  • nu este chiar o regula, dar ne-am bucura daca dupa ce va inscrieti ne-ati lasa si un comentariu!


Perioada de inscrieri: 1  - 25 mai (23:59). Mult succes:)!!



Nu uitati de Tema speciala de Paste " Oua vopsite / decorate natural"  24 mai (23:59)


23 de comentarii:

  1. Foarte tare ideea...multumim...ador ultima sticla care s-a transformat intr-un penarel de birou?Eu asa il vad...cred ca imi voi face si eu una pt birou:P.Pupici fetelor...o tema care imi da de gandit :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D m bucur mult ca iti place:)!! Nu e chiar penar de birou (pt ca am apucat sa il gauresc jos) - urmeaza sa il folosesc pe post de ghiveci - asta am intentionat sa fac. dar da!! cred ca ar merge grozav ca suport pt birou in care sa strangem creioane si gume si asa mai departe.

      abia astept sa vad ce vei face
      rux

      Ștergere
    2. Asa e ghemulet, o tema care iti da de gandit si te invita la...mesterit :)

      Ștergere
    3. Din sticle de plastic se pot face si posete frumoase...cine vrea sa stie cum se face..sa ma intrebe...Va pup dulce pe toti
      Cu drag Laura

      Ștergere
    4. Laura ideile tale sunt foarte interesante! Ti-am vizitat blogul. Totusi provocarea noastra se refera la lucruri realizate din PET-uri - te rugam sa citesti cu atentie regulamentul si cum se face inscrierea, care sunt cerintele;).

      Rux

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. :D ma bucur ca iti place tema - Ramona ne-a surprins si pe noi :D

      Ștergere
    2. hi hi hi...asa am zis si eu cand am aflat! sunt curioasa cu ce ne vei incanta SemyazaAngel.

      Ștergere
  3. Ce tema frumoasa si interesanta! Si ce idei ingenioase ati avut voi! Felicitari!
    Spor si imaginatie tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :D E uimitor cate se pot face din ce avem deja... :D

      Ștergere
    2. Ce cuvinte frumoase din partea ta, multumim AlinaS! Spor si tie!

      Ștergere
    3. Ce-mi place cand imi vad avatarul pe langa celelalte .... gemene ;))
      Am reusit si noi sa postam. Seara frumoasa si un sfarsit de saptamana cu mult soare! Copiii il astepta cu nerabdare, sper sa nu-i dezamageasca.

      Ștergere
  4. Ce-mi place ideea!!!! Mi-am descoperit o noua pasiune... Cateva din incercari le-am inscris la provocare. Va salut cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florentina sunt superbe.. Imi place asa mult acel mozaic pe vasul florii!! de morisca sau florile pentru flori nu mai zic nimic . sunt grozave.. !!

      Ștergere
    2. sincer am fost curioasa cu ce lucrari ne vei incanta la provocarea asta si...ai reusit. Felicitari!

      Ștergere
  5. Vin si eu din nou la voi :)). Foarte frumoase si interesante lucrarile voastre. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Veronica bine ai venit!!! E superba cutiuta parca e din dantela:D

      Ștergere
    2. Bine ai revenit! O cutiuta deosebita....ma gandesc sa incerc si eu :P

      Ștergere
  6. rux, fetelor, salutare!

    N-am reusit sa particip la niciuna din etape pana acum, dar voi recupera, mi-am propus sa le realizez pe toate o data, tot strang materialele:)

    foarte faina provocarea!

    in privinta reciclarii, eu am niste fixuri, este de dorit ca o sticla de plastic sa nu stea aruncata cine stie pe unde, ci sa fie transformata in arta, insa la final tot poluanta e:) doar modificand-o si dandu-i alt uz nu-i stergem "genetica" din pacate!

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. m-am gandit eu ca tu esti;))

      Nu este timpul pierdut:D! Din iunie inauguram o rubrica menita sa dea inca o sansa celor care au pierdut o provocare... ;))

      Sa stii ca ai mare dreptate - asta e adevarul plasticul in mare parte e toxic si face rau. Ce incercam noi sa facem de fapt sintetizat in 2 puncte:

      1. sa atragem atentia ca exista anumite deseuri, gunoaie... cum vrei sa le spunem care se colecteaza selectiv: carton, hartie, plastic, metal, ambalaje, materiale etc.
      2. sa aratam ca din lucrurile pe care le avem la indemana putem crea ceva frumos - unic, ceva ce poate fi folosit, daruit. (reducerea consumatorismului agresiv).

      te asteptam;))

      Ștergere
  7. eram eu, elena, scuze ,eram logata pe very:)

    deci eu!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu pot intra in colectie. zice "collection closed" :(
    am aici despre fluturasii facuti de noi din pet-uri : http://dpnori.blogspot.ro/2013/04/fluturi-fluturasi-activitati-de.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. TRebuie sa mergi pe pagina Ati pierdut o provocare si sa cauti respectiva tema - colectia asta e inchisa pentru ca este tema initiala propusa acum un an. :)
      Gasesti Ati pierdut o provocare in meniu:D.
      spor!!

      Ștergere