Intrebari frecvente


1. Ce este "Caietul de Teme"?
Caietul de Teme este pagina unde veti gasi adunate toate provocarile pe care le vom lansa lunar.


2. Trebuie sa respectam "regulile de participare" pentru a putea participa la provocari?
Bineinteles, altfel lucrarile inscrise ar fi descalificate si ar fi pacat.


3. Exista o limita de varsta pentru participanti?
Nu, creativitatea nu are varste pentru noi, va asteptam cu drag!


4. Ce sunt "drepturile de autor" si de ce ar trebui sa le respectam?
Va intalniti probabil pe internet destul de frecvent cu rugamintea autorilor de blog/site de a respecta drepturile de autor, de a nu prelua pur si simplu informatii si fotografii de pe blogul lor, urmand a le folosi fara a preciza sursa, uneori chiar in scopuri comerciale. Iata un exemplu de cum trebuie procedat atunci cand vrei sa utilizezi o informatie preluata de pe un alt site:
"Legea nr. 8/1996 stabilește cadrul juridic în România privind dreptul de autor și drepturile conexe. Această lege este în vigoare în prezent în forma modificată și adăugită prin următoarele acte normative:
  • Legea nr. 285 din 23 iunie 2004;
  • Ordonanța de urgența 123 din 1 septembrie 2005.
Legea prevede ca autorul unei opere (literară, artistică, muzicală etc) să dețină dreptul asupra respectivei opere pe toată durata vieții sale plus încă 70 de ani. Drepturile de autor se moștenesc de către urmașii legali ai autorului. În cazul operelor realizate prin colaborarea mai multor autori, drepturile de autor expiră la 70 de ani de la moartea ultimului dintre aceștia. În cazul operelor publicate sub pseudonim sau anonim, dreptul de autor durează 70 de ani de la publicarea respectivei opere. Legea se aplică și pentru operele create înainte de publicarea legii. În cazul programelor pe calculator, termenul este de 50 de ani în loc de 70." sursa citatului WIKIPEDIA
Am decis sa preiau informatia legata de drepturile de autor de pe Wikipedia. Am copia textul, l-am adaugat pe blog (am pus ghilimele si am ales si functia citat-optional-). La final am adaugat sursa. La fel se procedeaza si in cazul in care se folosesc fotografii care nu va apartin si le luati de pe internet (simplu, nu-i asa? sa precizezi sursa, sa incurajezi respectarea dreptului de autor). Si atunci cand o lucrare te-a inspirat sa creezi ceva este normal si frumos sa precizezi: lucrarea mi-a fost inspirata de..  (nume, blog, poza etc).
Nu uitati: nu este o rusine sa te inspiri, este o rusine sa iti insusesti munca altcuiva.

5. Cum se adauga link catre noi in articolul pe care il realizati pentru a participa la provocari?
Iata cum puteti proceda daca aveti un blog gazduit pe platforma blogger (deci care se termina in blogspot.com).

Selectati in bara de navigare, sus, adresa blogului, va arata ca in poza de mai sus. Dupa ce selectati copiati adresa.

In articolul pe care urmati sa il faceti, scrieti numele blogului site-ului Provocari Verzi, selectati-l asa cum ati facut mai devreme cu adresa si mergeti la bara de editare unde alegeti Link. Se va deschide fereastra pe care o puteti vedea in imaginea de mai sus. Adaugati cu paste adresa de web . Optional puteti opta pentru ca legatura sa se deschida intr-o alta fereastra, bifand casuta de jos din fereastra.
Procedeul este acelasi si in cazul altor tipuri de platforme, difera doar fereastra de lucru si meniul din cea de-a doua poza.


6. Cum putem deveni sponsori si ce avantaje avem?
Daca doriti sa sponsorizati provocarile noastre va rugam sa ne contactati pe mail: . Sponsorii vor aparea pe pagina provocarii curente, pe pagina in care acordam premiile si in meniul lateral, in partea dreapta (unde vom afisa bannerul lor pentru 6 luni). Deasemenea sponsorul lunii poate daca doreste sa se implice in realizarea topul 3, votand!

7. Cum ne inscriem in concurs daca nu avem blog?
Daca ati citit deja regulamentul ati vazut ca, pentru a participa la provocari daca nu aveti un blog pe care sa puteti scrie despre concurs si sa va prezentati creatia, trebuie sa ne trimiteti fotografia lucrarii voastre pe adresa de mail, aici: . Va rugam sa precizati in subiectul numarul si tema provocarii - de exemplu: Provocarea /Tema 1 martisoarele din sac . In mail ne puteti descrie in cateva cuvinte creatia voastra, atasati fotografia/fotografiile cu lucrarea voastra si precizati care este numele pe care il vom trece cand va vom adauga in lista de participanti. Verificati casuta postala electronica si lista participantilor. Noi verificam zilnic casuta postala si intrarile in concurs au prioritate. Daca nu primiti raspuns pe mail si nu va regasiti in lista cel mai probabil nu am primit mailul vostru! In acest caz va rugam sa ne scrieti din nou! Multumim.

8. Ce este APOP? 
Rubrica in care prezentam castigatorii la Ati pierdut o provocare. Este lunara si in cadrul ei veti afla cine a castigat si care este clasamentul.

Ce facem cu stelele?
La finalul anului stelele vor putea fi folosite in doua feluri:
1. transformate in vouchere pe care sa le folositi in Pravalia Provocari Verzi **
2. transformate in bilete pentru ... o alta surpriza pe care o pregatim pentru luna Decembrie.
Stelutele nefolosite pana la sfarsitul anului nu pot fi reportate. Nu se cumuleaza cu cele din anul urmator. Nu se acorda contravaloarea in ron. Nu sunt transmisibile (dar puteti oferi voucherul cuiva drag in dar cu conditia sa il foloseasca pana la sfarsitul anului).


Ce se intampla cu o provocare din rubrica Ati pierdut o provocare dupa ce trece anul (de exemplu cu Martisoarele din sac)?
Aceasta nu va mai fi activa.
Cum aflam cate stelute avem?
Vom prezenta situatia in fiecare luna cand vom anunta castigatorul pe 27 ale fiecarei luni.
* *in limita stocului disponibil
 


Lista este deschisa si o vom actualiza in timp:).